4 Nisan 2014 Cuma

5 Adımda Mutluluğun Kısa Yolu



ABD'de yayın yapan Huffingtonpost haber sitesi, mutluluğun formülünü açıkladı. "Mutluluk varılacak bir durak değil, yolculuğun ta kendisidir" sözünden yola çıkan yazıda, hepimizi en kısa yoldan mutluluğa götürecek beş basit ve kolay adım anlatılıyor. Aşağıdaki beş değişimi hemen hayata geçirebilen herkes için mutluluğa ulaşmak ve mutlu kalmak çok kolay. Bunlar için bir bakıma mutluluğun kısa yolu da diyebiliriz.

Affedin

Affetmek, mutluluğun olmazsa olmazlarından birisi... Hepimiz insanız, hayatımızın bir aşamasında dostlarımıza bir şekilde kırılabilir, üzülebiliriz. Buraya kadar normal ama işi kin tutma aşamasına vardırmamak çok önemli... Kin tutarsak zarar gören biz oluruz. Bu nedenle mutluluğa giden kısa yola girmek için öncelikle bizi kıranları affetmekle işe başlamakta yarar var. Bunu onlar için değil, en başta kendimiz için yapmalıyız.

Hayallerimizden Vazgeçmeyin

Hayatta yapılabilecek en büyük yanlışlardan birisi, "artık benden geçti" demektir. Böyle diyenler artık hayallerinden vazgeçmiş olurlar. Neşemizi, inancımızı, yaşam enerjimizi kaybetmeden hayallerimizin peşinden koşmak çok önemli... Yaşımız kaç olursa olsun hayallerinden vazgeçmeyenler daima kazanır, bunu unutmayın.

Keyfinize Bakın

Her insanın huyu suyu, keyif aldığı etkinlikler farklıdır. Kimisi yazmayı, kimisi okumayı, kimisi dans etmeyi severken bazıları da spordan keyif alır. Herkesin ünlü bir yazar veya sporcu olması gibi bir kaide yok ama yapmaktan hoşlandığınız etkinliklere hayatınızda bolca yer verirseniz sizden mutlusu olmaz.

Yardım Edin

Yardım etmek denince aklımıza nedense maddi yardımlar gelir. Bu çok yanlış. Yeterince empati yeteneğimiz varsa yardıma ihtiyacı olanlara el uzatmak manevi mutluluğumuzu besler. Herhangi bir yardım kuruluşunda karşılıksız görev almak, dolayısıyla karşılık beklemeden yardım etmek mutluluğumuza mutluluk katacaktır.

Kimseye Özenmeyin

Kendimizi başkalarıyla kıyaslarsak en başta kendimize haksızlık etmiş oluruz. Dışarıdan bakınca çok mutlu gibi görünen birisinin kendi iç dünyasınmda neler yaşadığını bilemezsiniz. Yaşantısı pırıltılı gibi gelebilir ama nasıl sıkıntılar içerisinde olduğunu kimse bilemez. Bu yüzden kendi hayatınızı sürekli başkalarının hayatıyla kıyaslamaktan bir an önce vazgeçin, huzuru ve mutluluğu yakalayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder