5 Nisan 2014 Cumartesi

Türkiye'de Mobilya Seçerken Kadının Dediği Olur



KMG araştırma kuruluşunun yaptığı ankete göre Türkiye’de mobilya ve dekorasyon malzemelerinin seçiminde kadınların karar verdiği ortaya çıktı. Yeni evine yeni eşyalarla gitmek isteyen ailelerde belirleyici rolün kadında olduğu, son kararı kadının verdiği belirlendi.

Türkiye’de mobilya satın alımı konusunda hane halkının alışveriş tutum ve davranışlarını baz alan araştırmada, hanelerin yüzde 44′ünde mobilya alışverişlerinde marka ve model kararını eşlerin birlikte verdiği gözlendi. Hanelerin yüzde 32′sinde, yani 3 haneden birinde ise kadınların mobilya seçiminde marka ve model kararını tek başına verdiği sonucu ortaya çıktı. Buna göre kadınlar kararı ya eşiyle beraber veriyor, ya da tek başına hareket ediyor. Kısacası erkeğin tek başına karar verme lüksü yok.

Araştırmanın diğer sonuçlarına göre, tüketici önce fiyata, sonra kaliteye bakıyor. Araştırmaya katılanların yüzde 25.4′lük kısmı kendileri için fiyat konusunun öncelikle olduğunu belirtti. İkinci sırada ise yüzde 24.3′lük oranla ürün kalitesi geliyor. Yüzde 17.3′lük kısım da “tanınmış markaya” öncelik verdiğini söyledi.

Ayrıca, araştırmada hanelerin mobilya alışverişi yapmak için yüzde 71 oranında alışveriş bölgelerine gitmeyi tercih ettiği saptandı. Alışveriş merkezlerinin mobilya alışverişi için yüzde 14 ile en az tercih edilen yer olması dikkat çekti.

Araştırmaya dahil olan hanelerin mobilya alışverişinde seçtiği en cazip kampanya ise ‘peşin fiyatına uzun süreli taksit’ oldu. Araştırmada, hanelerin yüzde 53′ünün ev mobilyası alışverişlerinde ‘peşin fiyatına uzun süreli taksit’ uygulaması istediğini, yüzde 22′sinin de ‘eski mobilyani getir, yenisini götür’ tipi kampanyalara rağbet ettiği gözlendi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder