5 Nisan 2014 Cumartesi

Samsung Galaxy Note 8.0 Hangi Özelliklere Sahip

Samsung Galaxy Note 8.0 çok fazla sayıda kulllanıcının ihtiyaçlarına yönelik olarak tasarlanmış bir model olarak karşımıza çıkıyor. Cihaz sahip olduğu özelliklerle Galaxy Note 2 ile Tab 2 10.1 arasındaki boşluğu dolduruyor.

Galaxy Note 8.0, Samsung’un iddialı yeni ürünü olarak gerek boyutu ve gerekse diğer özellikleriyle Apple’ın 7,9 inçlik iPad mini’siyle yarışır konumda. Aslında teknik olarak üstün olduğu noktalar da az değil.

Cihazın yuvarlak köşeli gövde yapısı tek bir fiziksel düğme barındıyor. Cihaz, Galaxy S4’ün incecik çerçevesiyle kıyaslandığında ekranın yanlarında daha fazla boşluğa sahip.

Cihazın TFT ekranı 800 x 1.280 piksel (189 ppi) çözünürlük sunuyor. iPad mini’nin (163 ppi) çözünürlüğü olduğunu hatırlatmakta yarar var. Samsung galaxy Note 8.0 yüksek ekran kalitesine sahip, bu nedenle canlı renkler ve geniş bir görüş açısı sunuyor. Dahili ortam ışık sensörü sayesinde ekran parlaklığını otomatik ayarlamak mümkün oluyor.

Note modellerinin ayrılmaz parçası S-Pen kalem, Galaxy Note 8.0’de de var. S-Pen kalemiyle ekran üzerine not alınabiliyor, çizim, yazı ve matematik işlemleri yapılabiliyor. Note 8.0 yüksek basınç duyarlılığına sahip.

Note 8.0 dört çekirdekli Exynos 1,6 GHz işlemci ve 2 GB RAM barındırıyor. Note 8.0 yavaşlama göstermeden değişik görevleri aynı anda yapabiliyor. Cihazın micro SD yuvası kapasiteyi 64 GB daha artırmaya imkan veriyor.

900 TL fiyatla satılan Note 8.0 kızılötesi verici (IR blaster) içeriyor. Bu fonksiyon sayesinde televizyon gibi uzaktan kumandalı cihazları yönetebiliyorsunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder