6 Nisan 2014 Pazar

Tabletinizin Pil Ömrünü Nasıl Artırabilirsiniz?



Tablet bilgisayar kullanmak pratik ve cazip... Ancak hayatımıza renk katan tabletlerin tam da en çok ihtiyaç duyduğumuz anda şarjının bitivermesi başlı başına bir dert... Tabletimizin şarjının aniden bitmesiyle kendimizi yarı yolda kalmış hissederiz. Bunu önlemenin tek çaresi var, o da önlemlerimizi baştan almak...

Arka Planda Çalışan Uygulamalar

iOS ve Android tabanlı tabletlerin arka planda çalışan uygulamaları, tabletlerin RAM’inde yer kapladığı gibi işlemcisinin de pasif çalışmasına neden oluyor. Dolayısıyla cihaz üzerinde işlem yapmasak bile tabletimiz pili aktif şekilde tüketmeye devam ediyor. Keyfimizin aniden kaçmaması için kullanmadığınız uygulamaları mutlaka kapatmakta yarar var.

Ekran Parlaklığına Dikkat

Tabletlerde pili en çok harcayan donanımın, parlaklık seviyesi yükseltilmiş ekranlar olduğunu hepimiz bilmeliyiz. Parlaklık seviyesini yükselirsek pil tüketimi daha da artıyor. Bunun sonucu olarak tabletimizin şarjı belirgin şekilde hızla azalıyor.

Kablosuz Ağlar

Tabletimizin pil performansını etkileyen bir diğer önemli ayrıntı da kablosuz ağlar... İnternet bağlantısının devamlı aktif olarak kalması, Facebook, Twitter gibi sosyal ağlardan gelen bildirimler ve otomatik güncellemelerin hepsi bir araya gelince pilin ömrü hızla tükeniyor. İnternet kullanımıyla ilgili yapılan bir diğer hata da, WiFi’ı açık bırakıp mekan değiştirince ortaya çıkıyor. Bu gibi durumlarda cihaz sürekli WiFi noktası aradığı için pilin gereksiz şekilde hızla harcandığını görüyoruz. Dolayısıyla kablosuz bağlantı kurduğunuz lokasyondan uzaklaştığınızda, cihazınızın ayarlarından WiFi’ı kapatmanızı öneriyoruz. Ayrıca günün belli aralıklarında, ihtiyacınız yoksa interneti kapatmak da mantıklı bir çözüm olabilir.

Uygulama Güncellemeleri

Tablet ve benzeri akıllı cihazlar için uygulama geliştiren şirketler, sık aralıklarla bazı güncellemeler yaparak performans artırıcı çalışma yaparlar. Böylece o uygulama daha yüksek performans / verimlilik ile çalışır. Bu nedenle sık kullandığınız uygulamaların güncellemelerini takip etmeli ve mutlaka indirmelisiniz.

Şarj Alışkanlıkları

Tablet bilgisayarın pil ömrünün kısalmasına yol açan bir hata da cihazın pili tam olarak bitmeden şarja koymak... Bu durum tekrarlandıkça cihazın pil ömrü kısaldıkça kısalıyor ve şarjı daha çabuk bitmeye başlıyor. Ayrıca cihazın pili % 100 dolmadan şarjdan çekmek de yine pilin ömrünü kısaltan bir başka yanlış olarak karşımıza çıkıyor. Bu nedenle hatalı şarj alışkanlıklarımıza son vermekte yarar var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder