5 Nisan 2014 Cumartesi

Nick Raider Çizgi Roman Severlerle Yeniden Buluştu

Ülkemizde bir dönem Bay Fırtına ismiyle de yayınlanan ve New York'lu bir cinayet masası polisinin maceralarını konu alan çizgi roman dizisi Nick Raider yeniden Türk okuyucusuyla buluştu. İtalya'da ünlü çizgi roman serilerinden biri olarak yayınlanan Nick Raider, Sergio Bonelli Editore tarafından sunulmuştu. Dizi İtalya'da 1988'den 2005'e kadar yayınlanmaya devam etti.

'New York'ta Bir Ranger' ismiyle kitapçılardaki yerini alan Nick Raider, Presstij Kitap tarafından Türk okuyucusuyla buluşturuldu. Presstij Kitap'ın okurlarına bir de sürprizi var. Nostaljik bir gelenek olarak yabancı çizgi romanların kapaklarını her zaman Türk ressamlar çizerdi. Bu kez de öyle oldu ve kapak resmi şu anda Almanya'da yaşayan Serdar Hızlı tarafından çizildi. Böylece Türk okurları alışık oldukları bir gelenekle, bir Türk ressamının çizimi olan kapak içinde Nick Raider'ı okuyabilecekler. Berlin'de yaşayan Hızlı özellikle Kelter Yayınevi'ne yaptığı kapak çalışmalarıyla tanınıyor.

Yaşı ileri olanlar yabancı çizgi romanları Türk ressamlarının kapaklarıyla okumaya alışıktır. Eski Teks, Mister No, Zagor, Ken Parker, Teksas, Tommiks, Mandrake, Kaptan Swing, Kızılmaske gibi çizgi romanların kapaklarını hatırlayanlar o günkü mutluluklarını bir kez daha yaşarlar. O dönemin önemli kapak ressamları arasında Aslan Şükür, Yalçın Dağlı, Şahin, Yücel ve Ömer Muz gibi isimler sayılabilir. O dönemin ünlü yayıncılarından Tay Yayınları Aslan ve Yalçın'la çalışmayı tercih ederken, Ceylan Yayınları'nın çizgi romanlarında genellikle Yücel ve Serdar Hızlı imzalarını görüyorduk.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder