4 Nisan 2014 Cuma

Cep Telefonunda Tek Tarife Dönemi Başlıyor



Avrupa Birliği ülkelerinde 2016 yılından itibaren cep telefonunda tek tarife dönemi başlıyor. Avrupa Parlamentosu tarafından kabul edilen karar sonucu başlayacak bu uygulama Türkiye'de de hayata geçirilecek ve o tarihten itibaren roaming ücretlerinin kaldırılmasıyla Türkiye'de de tüm operatörlerde tek tarife uygulamasına geçilecek.

Avrupa Parlamentosu'nun (AP), bugün onayladığı telekomünikasyonla ilgili bir karar bağlamında, Avrupa'da roaming ücretlerinin kademeli olarak düşmesi ve bu uygulamanın 2016'dan itibaren tamamen ortadan kalkması öngörülüyor. Roaming ücretinin tamamen kaldırılmasıyla bu ücretin alınması yasaklanmış olacak. Türkiye henüz Avrupa Birliği üyesi değil, ancak Avrupa Parlamentosu üyesi olduğu için bu kararı hayata geçirmekle yükümlü olacak.

Konuyla ilgili olarak 2016 gibi oldukça uzak bir tarih belirlendi ama cep telefonu operatörleri bu yaz aylarından itibaren bazı önlemleri devreye sokmaya başlayacak. Önlemlerin devreye girmesiyle birlikte roaming ücretlerindeki düşüşlerin kullanıcılar tarafından hissedilmeye başlayacağı bildiriliyor.

Türkiye'de cep telefonu operatörü olarak Turkcell, Vodafone ve Avea olmak üzere üç şirket faaliyet gösteriyor. Roaming ücretlerinin aşamalı olarak düşürülmesi, 2016 yılından itibaren tamamen kaldırılmasını bu üç operatör de uygulamaya başlayacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder