5 Nisan 2014 Cumartesi

Gözde Türkpençe Ablasının İzinden Gidiyor



Türk sinema ve dizi sektörüne yepyeni bir isim geliyor: Gözde Türkpençe... Üstelik o hepimizin yakından tanıdığı Ahu Türkpençe'nin kız kardeşi... Bir İstanbul Masalı adlı dizi ve Kaybedenler Kulübü adlı sinema filmiyle milyonların gönlünde taht kuran Ahu Türkpençe'nin desteğiyle oyunculuğa başlayan Gözde, bugüne kadar Yalan Dünya, Küçük Hesaplar, Canan, Proje 13, Şöhret Okulu, Türkan ve Güzel Çirkin adlı dizilerde rol aldı. Özellikle de Güzel Çirkin dizisinde oynadığı Nagehan rolüyle hemen dikkatleri üzerine toplamasını bildi.

28 Ekim 1984 İstanbul doğumlu olan Gözde Türkpençe, Saint-Pulcherie Fransız Lisesi'ni bitirdikten sonra Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ne bağlı Modern Dans bölümünden mezun oldu. Daha sonra Royal Academy'de dans konusunda yüksek lisans eğitimi aldı. Asıl mesleği bale eğitmenliği olan Gözde, oynadığı dizilerdeki başarılı performansıyla ilgi toplayınca ablasının yolundan gitmeye karar vermişe benziyor.

Çiçeği burnunda oyuncu adayı, bale eğitmenliğine devam edeceğini, ancak ileride bir müzikalde rol almayı çok istediğini belirterek şunları söylüyor: "Konuk oyuncu olarak da olsa dizilerde rol almaya devam etmeyi planlıyorum. Bale tutkum asla bitmeyecek ama sinema ve dizi alanlarında da yeteneğim olduğuna inanıyorum. Zaten en büyük hayalim bir müzikalde rol almak... Böylece asıl mesleğimden de uzak düşmemiş olacağım."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder