12 Nisan 2014 Cumartesi

Akbank'tan Sinemaya Kalp Atışlı Destek



Akbank'ın sanatsal etkinliklere önemli destek verdiğini biliyoruz. Yıllardır sanata destek geleneğini bozmayan Akbank, sponsorları arasında yer aldğı 33. İstanbul Film Festivali'ne yenilikçi bir projeyle destek veriyor. Projeyi, "Kimin Kalbi Sinema İçin Atıyor" sloganıyla hayata geçiren Akbank, izleyicinin sinema tutkusunu kalp atışlarının ritmini izleyerek ölçümlüyor. Akbank yetkilileri, İstanbul Atlas Sineması'nda hayata geçirdikleri bu projede sinema ve teknolojiyi birleştirerek izleyiciyi şaşırtmayı hedefliyorlar.

İstanbul Film Festivali kapsamında film gösterimlerinin yapıldığı Atlas Sineması'nda "Kimin Kalbi Sinema İçin Atıyor" adlı bir stand açıldı. Bu standı ziyaret eden sınırlı sayıdaki bazı izleyicilere kalp atışlarını ölçen özel bantlar takılıyor. Böylelikle izleyicilerin kalp atışları film boyunca eşzamanlı olarak takip ediliyor. Kalp atış cihazlarından ortaya çıkan veriler, farklı film türlerinin ortalama kalp ritmine etkisi, filmlerdeki duygusal yükselmelerin anlık etkileri, filmde kalp atış hızının en yükseğe ulaştığı dakika ve film boyunca yakılan kalori gibi ilginç verilerin ortaya çıkartılmasında kullanılıyor.

Projenin ilgi çekici sonuçlarıni internet üzerinden izlemek mümkün... Merak edenler, Akbank’ın sosyal medya hesapları üzerinden ve bu etkinlik için hazırladığı özel site üzerinden takip edebiliyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder