4 Nisan 2014 Cuma

Light Ürünler Ne Kadar Sağlıklı?



Şişmanlık, kötü kolestrol ve yüksek tansiyon son dönemlerin başlıca sağlık sorunları. Bu sorunların temel kaynağı ise kötü beslenme alışkanlıkları ve hareketsiz yaşam olarak görülüyor. Light ürünler ise tüm sağlık sorunlarına mucize bir çözüm getiriyor şeklinde algılanıyor. Daha az şeker, yağ ve kalori içeren bu ürünlere mucizevi çözümler olarak bakılıyor. Acaba gerçekten öyle mi? Light ürünler sağlıklı yaşamamıza ne kadar destek oluyor? Elbette light ürünler normal ürünlere göre daha az şeker ve yağ içeriyor ve bu da daha sağlıklı olmamıza yardımcı oluyor.

Ama aslında light ürünlerden çok daha basit çözümlere ihtiyacımız var. Örneğin daha az yemek gibi. Daha az yemenin yanında daha fazla hareket etmek de sağlığımızı korumak için aradığımız mucizenin diğer bir anahtarı. Yüzyıllardır bilinen bu çok basit formül sağlıklı bir hayat sürmek için gerekli altın öğüt niteliğinde. Yapmamız gereken tek şey daha az yemek ve egzersiz yapmak. Herşey aslında bu kadar basit.

Peki light ürünlerin hiç mi faydası yok. Evet, light yiyecekler diğer yiyeceklere göre daha az kalori içeriyor. Ama bu da zaman zaman yapay bazı maddelerin ürünlere katılması yoluyla gerçekleştiriliyor. Bu da light ürünlerin fazla tüketilmesi halinde sağlık sorunlarına yol açılması anlamına gelebiliyor. Bu nedenle özellikle diyet yaparken light ürünlere değil, sıkı sıkıya bağlı kalacağımız bir beslenme programına ihtiyacımız var. Günlük kaç kalori almalıyız ve diğer besin ihtiyaçlarımızı hangi yiyeceklerden karşılamalıyız? Bu soruları yanıtlayan bir diyet programı hem gerekli besinleri almamızı hem de kilo vermemizi sağlayacaktır. Eğer sağlıklı kilo vermek istiyorsak metabolizmayı hızlandırıcı etki yapacak egzersiz programını da iyi belirlememiz gerekli…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder